سایت اختصاصی دکتر بابک قالیباف
    فوق تخصص ریه کودکان

تست های آلرژی

تست هاي تنفسی فیزیوتراپی

برونکوسکوپی

تجویز داروی استنشاقی

کروپ

کروپ یا خروسک یا Laryngotracheobronchitis (التهاب حنجره و مجاری بزرگ تنفسی میانی)   التهاب مجاری میانی دستگاه تنفسی است که شایعترین علت آن ویروسهای     پارا آنفولانزا و آر.اس .وی است.
شایعترین سن ابتلا به این بیماری سنین بین 6 ماه تا 3 سال است و زمان بروز بیماری در پاییز و اوائل زمستان می باشد.

علایم بیماری

این بیماری در حقیقت نوعی سرماخوردگی است که قسمت میانی مجاری تنفسی را ملتهب کرده و باعث تنگ شدن آنها می گردد ولی بر خلاف سرماخوردگی که در صورت گرفتگی بینی بیمار می تواند از راه دهان تنفس کند دراین بیماری با تنگ شدن حنجره و مجاری پایینتر که تنها مسیر عبور هوهستند تنفس سخت می شود .
التهاب حنجره باعث گرفتگی صدا می گردد و تنگی مجاری پایینتر در تراشه و برونش های بزرگ سرفه های  صدادار پارس مانند ایجاد می کنند. تنگی این مجاری باعث ایجاد صدا هنگام عبور هوا می گردد که در هنگام دم  وبدنبال تشدید تنگی در این فاز ( بعلت فشار منفی ایجاد شده در این فاز از تنفس) خود را بشکل استریدور نشان می دهد.
از علایم دیگر این بیماری تب و تشدید مشکلات تنفسی به شکل تنگی نفس و فرورفتن نواحی فوق جناغی و بین دنده ای در هنگام تنفس است.
گاها خس خس سینه بعلت گرفتاری مجاری کوچک تر قابل سمع می باشد.

تشخیص:

عمدتا بر اساس علائم بالینی است البته استریدور در شیرخواران زیر 4 ماه یا طول کشیدن علائم بیش از یک هفته تشخیص های دیگری را مطرح می کند.

درمان:

در موارد خفیف درمان خاصی لازم نیست ولی بخور سرد می تواند با مرطوب نگه داشتن مجاری مانع از خشک شدن ترشحات گردد .اگر بیمار در حالت استراحت استریدور داشته باشد باید بستری گردد.داروهای مورد استفاده شامل دگزامتازون تزریقی یا خوراکی و یا پردنیزولون  است. همچنین استفاده از اپی نفرین استنشاقی از طریق نبولایزر با کاهش تورم از شدت علائم می کاهد.

پیش آگهی و عوارض:

شایع ترین عارضه این بیماری پنومونی ویروسی می باشد ولی کلا پیش آگهی بیماری عالیست وبیماری در عرض 5 روز فروکش می کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


توجه : این سایت صرفا جهت آموزش والدین طراحی و به زبان ساده نگاشته شده و منبع یا مرجع علمی و یا درمانی نمی باشد.
گروه برنامه نويسي و طراحي وب مجتمع آموزشی دكتر هدايتي